Квашені баклажани

6

Для любителів баклажанів. Порекомендуємо заготовити квашені баклажани на зиму. Це просто і смачно. І в пост стануть в нагоді і під горілочку хороші.

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Зелень селери нарізана — 1 стакан
  • Зелень петрушки, чаберу і кропу — 0,5 склянки
  • Часник — 50 г
  • Сіль — 1,5 ст. ложки
  • Перець стручковий — 1 шт. (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування квашених баклажанів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати квашені баклажани:

Не очищені від шкірки невеликі довгі баклажани ретельно промити холодною водою, відрізати хвостики і зробити в кожному поздовжній надріз довжиною 3-4 див.

Шаг №3

У каструлю налити воду, поставити на вогонь, закип'ятити. Потім покласти баклажани в киплячу воду і дати покипіти 7-10 хвилин.

Шаг №4

Потім перекласти в посуд з холодною водою на 20-80 хвилин, після чого відкинути на друшляк і дати стекти воді.

Шаг №5

У киплячу воду (4 склянки) покласти гілочки селери і через 3-5 хвилин вийняти їх і остудити, киплячий відвар посолити, дати закипіти, а потім остудити.

Шаг №6

Зелень промити. Очистити часник. Дрібно нарізати зелень (селеру, петрушку, чабер, кріп), часник, стручковий перець.

Шаг №7

Все це ретельно перемішати з сіллю.

Шаг №8

Потім через надрізи наповнити цією сумішшю баклажани.

Шаг №9

Банку добре промити з содою. Підготовлені баклажани щільно закласти в банку.

Шаг №10

Залити охолодженим розсолом (розсіл повинен покривати баклажани) і придавити чистим дерев'яним кружком з гнітом, яким може служити великий ретельно вимитий плоский камінь, потім покрити чистою тканиною, ретельно закупорити банку і поставити в сухе прохолодне приміщення.
Приємного апетиту!

Вгору