Баклажани «як гриби» (з часником) на зиму

7

Дуже смачна закуска «баклажани як гриби на зиму. Це блюдо має бути присутнім на будь-якому святковому столі, не полінуйтеся його приготувати. Є ще один варіант цієї закуски — можна її не стерилізувати, а розкласти по банках, накрити капроновою кришкою, відправити на ніч у холодильник, і «баклажани як гриби» готові.

Продукти
  • (на 5 літрових банок)
  • Баклажани — 5 кг
  • Часник — 300 г
  • Кріп — 350 г
  • Масло рослинне — 300 мл
  • Для розсолу:
  • Вода — 3 л
  • Сіль — 4 ст. л.
  • Оцет 9% — 250 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для закуски «баклажани як гриби на зиму.

Шаг №2

Як приготувати «баклажани як гриби» (з часником) на зиму:

Нарізати баклажани. У каструлю налити воду, додати сіль і оцет, довести до кипіння.
Варити баклажани порціями, по 3 хвилини з моменту закипання.

Шаг №3

Залити кришки окропом.

Шаг №4

Подрібнити часник. Кріп порубати. Змішати баклажани, кріп, часник, рослинне масло.

Шаг №5

Розкласти щільно по стерильним банкам, накрити кришками.

Шаг №6

Стерилізувати 15-20 хвилин з моменту закипання.

Шаг №7

Закатати кришками і поставити під теплу ковдру до повного охолодження.
«Баклажани як гриби» на зиму (з часником) готові. Приємного апетиту!

Вгору