Баклажани смажені

7 4 50 хв.

Любите баклажани? Тоді цей рецепт смажених баклажанів з помідорами саме для вас.

Продукти
  • Баклажани — 800 г
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Майонез — 70 г (за смаком)
  • Борошно — 3-4 ст. ложки (скільки піде)
  • Олія рослинна — 6-8 ст. ложок (скільки піде)
  • Сіль — 2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати смажені баклажани:

Баклажани вимити.

Шаг №2

Очистити баклажани нарізати уздовж пластинками завтовшки близько 0,6 див.

Шаг №3

Підготовлені баклажани посолити (2 ст. ложки), перемішати і залишити на 15-20 хвилин.

Шаг №4

Добре промити, віджати зайву вологу.

Шаг №5

Обваляти кожен шматочок у борошні з двох сторін.

Шаг №6

Розігріти сковороду, налити рослинне масло (3-4 ст. ложки). У гаряче масло викласти підготовлені баклажани. Смажити спочатку з одного боку на середньому вогні близько 2-х хвилин (до рум'яного кольору).

Шаг №7

Потім перевернути і смажити з іншого боку, ще приблизно 2 хвилини.

Шаг №8

Так посмажити всі скибочки баклажанів. Масло доливати в міру потреби (по 1-2 ст. ложки). Смажені баклажани охолодити.

Шаг №9

Зробити соус. Для цього очистити, роздавити часник, змішати його з майонезом.

Шаг №10

Помідори вимити, нарізати тонкими часточками.

Шаг №11

Кожен шматочок смаженого баклажана змастити соусом.

Шаг №12

Потім викласти шматочок помідора, згорнути баклажан в 2-3 рази. Баклажани смажені готові!
Приємного апетиту!

Вгору