Баклажани, смажені кухлями, з перцем і часником

8

Зима не за горами. Заготовимо про запас смачні смажені баклажани.

Продукти
  • Баклажан — 2 кг
  • Часник — 1 головка
  • Перець гіркий стручковий — 2 шт.
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Олія рослинна — 100 г
  • Сіль — 2 ст. ложки
Приготування

Як робити: Баклажани, смажені кухлями, з перцем і часником? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 2 баночки баклажанів з перцем і часником по 1 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування баклажанів з перцем і часником перед вами.

Шаг №2

Як приготувати баклажани смажені з перцем і часником:

Баклажани вимити і дати стекти воді. Баклажани нарізати кружечками завтовшки 1-1,5 див

Шаг №3

Підготовлені баклажани пересипати сіллю і відставити на 30 хвилин.

Шаг №4

Потім відкинути на друшляк, щоб добре стік сік.

Шаг №5

Кружечки баклажанів обвалювати в борошні.

Шаг №6

Розігріти сковороду, налити рослинне масло (30 мл). У гаряче масло викласти підготовлені кружальця баклажанів. Смажити на розігрітій олії з обох сторін. Спочатку з одного боку до рум'яного кольору на середньому вогні 1-2 хвилини.

Шаг №7

А потім перевернути і смажити з іншого боку одну хвилину.

Шаг №8

Так посмажити всі баклажани. Масло доливати в міру потреби по 1-2 ст. ложки.

Шаг №9

Зелень вимити, дати стекти воді, дрібно нарізати. Часник очистити, порубати ножем. Гострий перець вимити, дрібно нарізати.

Шаг №10

Все перемішати.

Шаг №11

Банки добре промити з содою. У підготовлені банки укладати шарами смажені баклажани і подрібнені часник і зелень. Ущільнити.

Шаг №12

Оцет розвести водою (приблизно 1:1).

Шаг №13

Баклажани залити оцтом, розведеним водою. Накрити банки кришками. Відставити на 3 години.

Шаг №14

Потім стерилізувати баклажани 10 хвилин.

Шаг №15

І відразу закатати кришки. Баклажани, смажені кухлями, з перцем і часником готові.

Шаг №16

Готові баклажани з перцем і часником. Приємного апетиту!

Вгору