Баклажани — «грибочки»

5

Хочете на зиму смачну закуску з баклажанів? А ласка — рецепт «грибочків» з баклажанів :)

Продукти
  • Баклажан — 5 кг
  • Масло рослинне — 500 мл
  • Часник — 2-3 головки
  • Перець гіркий (червоний, зелений) — 2-3 шт.
  • Оцет 9% (за бажанням) — 500 мл
Приготування

Як робити: Баклажани — «грибочки»? Дуже просто читайте далі...

Можна в гарячі «грибочки» додати часник і перець, але не варити, а додати оцет (100 мл на 1 кг баклажанів).

З цієї кількості виходить 5 л салату.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти приготування баклажанів — «грибочків» перед вами.

Шаг №2

Як приготувати баклажани — «грибочки»:

Баклажани вимийте, розріжте хвостик.

Шаг №3

Баклажани наріжте кубиками (близько 1*1 см).

Шаг №4

Часник очистіть, гіркий перець вимийте. Пропустіть через м'ясорубку.

Шаг №5

Банки вимийте, стерилізуйте будь-яким способом.

Шаг №6

Закип'ятіть воду, посоліть, опустіть їх в киплячу воду. Варіть 3-4 хвилини.

Шаг №7

Потім баклажани відцідіть.

Шаг №8

У казанок налити рослинне масло. Доведіть до кипіння.

Шаг №9

Баклажани покладіть в киплячу олію (100 мл на 1 кг баклажанів). Кип'ятіть 2-3 хвилини, додайте перекручений часник і гіркий перець. Перемішуючи, доведіть до кипіння.

Шаг №10

Потім викладіть баклажани в стерильні банки.

Шаг №11

Кришки прокип'ятіть.

Шаг №12

Банки баклажанів — «грибочків» закрийте (загорніть) кришками.

Шаг №13

Баклажани — «грибочки» готові.
Приємного апетиту!

Вгору