Баклажани «Грибні»

8

Любите баклажани? А на зиму заготовки вже робили? А пора)) Рецепт «грибних» баклажанів вам стане в нагоді.

Продукти
  • Баклажани — 5 кг
  • Лавровий лист — 15-20 шт
  • Перець духмяний горошком — 10-15 шт. за смаком
  • Часник — 1 головка (за смаком)
  • Розсіл:
  • Вода — 1,5 л
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 0,2 л
Приготування

Як робити: Баклажани «Грибні»? Дуже просто читайте далі...

На стіл подавати баклажани, нарізані невеликими шматочками.

З цієї кількості продуктів виходить 5-6 л баночок «грибних» баклажанів.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для баклажанів «грибного» перед вами.

Шаг №2

Як приготувати баклажани «Грибні»:

Закип'ятити воду.

Баклажани помити, обрізати хвостики, кинути в киплячу воду, довести до кипіння, дати покипіти 3 хвилини.

Шаг №3

Вийняти баклажани, скласти в миску. Кожен баклажан наколоти виделкою 2-3 рази.

Шаг №4

Зварити розсіл. Змішати всі інгредієнти в каструлі. Закип'ятити.

Шаг №5

Банки промити, простерилізувати. Очистити часник. У кожну банку покласти 1 зубок часнику, 2-3 горошини запашного перцю, 3-4 лаврових листа.

Шаг №6

Розкласти по стерилізованим літровим банкам баклажани. Залити гарячим розсолом.

Шаг №7

Банки накрити кришками. Стерилізувати 15 хв.

Шаг №8

Банки закатати.

Шаг №9

Баклажани «Грибні» готові.
Приємного апетиту!

Вгору