Баклажани «А-ля гриби»

11 4

Гострий салат зиму з баклажанів і перцю.

Продукти
  • На 4 банки місткістю 0,5 л:
  • Баклажан — 2 кг
  • Олія рослинна — 1 склянка
  • Перець болгарський — 1 кг
  • Часник — 2 головки
  • Петрушка — 1 пучок
  • Кріп — 1 пучок
  • Перець стручковий — 1-2 шт.
  • Сіль — 1,5 ст. ложки
  • Для розсолу:
  • Вода — 1,2 л
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • оцет — 4 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти, щоб приготувати баклажани а-ля грибочки.

Шаг №2

Як приготувати баклажани на зиму «А-ля гриби»:

Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати кубиками.

Шаг №3

Посолити, перемішати і залишити на 30 мін.

Шаг №4

Потім віджати сік.

Шаг №5

Покласти баклажани в глибокий посуд, додати масло і обсмажити. Смажити баклажани потрібно на сильному вогні, помішуючи, до золотистого кольору (7-10 хвилин).

Шаг №6

Болгарський перець вимити, очистити від насіння, тонко нашаткувати.

Шаг №7

Часник очистити, нашаткувати.

Шаг №8

Зелень петрушки нарізати.

Шаг №9

Зелень кропу нарізати.

Шаг №10

Також нашаткувати гіркий стручковий перець.

Все окремо нашаткувати і не перемішувати, залишити в різних мисках.

Шаг №11

Остиглі баклажани скласти шарами з приправою в емальований посуд.

Шаг №12

Приготувати розсіл — у гарячій кип'яченій воді розчинити сіль. Додати оцет.

Шаг №13

Залити розсолом і покласти під гніт. Залишити на 20 ч (не більше).

Шаг №14

Банки вимити і висушити духовці.

Шаг №15

Прибрати гніт. Потім все перемішати.

Шаг №16

Скласти в підготовлені банки і простерилізувати в киплячій воді 20 хвилин. Потім баклажани а-ля грибочки закатати.

Шаг №17

Баклажани «А-ля гриби» готові. Приємного апетиту!

Вгору