Баклажанна запіканка з капустою і перцем

14

Дуже смачна запіканка, в якій багато різних корисних овочів.

Продукти
  • Баклажани - 3 шт.
  • Помідори - 6 шт. середніх
  • Капуста - півкачана
  • Перець болгарський - 3 шт.
  • Цибуля - 2 шт
  • Морква - 1 шт. велика
  • Сіль
  • Перець
  • Сметана - 150 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Копчений сир - 200 г
  • Томатна паста - 2 ст. ложки
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Борошно - 2 ст. ложки + на паніровку баклажани
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати запіканку з баклажанів:
Капусту і перець порізати соломкою. Цибулю дрібно порізати, моркву потерти на крупній тертці.

Шаг №2

Баклажани поріжемо кружечками, посолити і дамо їм постояти півгодини. Потім зіллємо сік, обваляем в борошні (необов'язково) і обсмажимо на олії.
Пасеруємо на олії цибулю з морквою, додаємо до них капусту з перцем, солимо і перчимо. Тушкуємо, щоб капуста стала м'якою і зменшився в об'ємі. Додаємо томатну пасту і тушкуємо ще 5 хвилин. Помідори ріжемо кружальцями.
З яєць, сметани, 2 ст. ложок борошна готуємо соус, солимо його і перчимо, можемо додати улюблені спеції.

Шаг №3

Збираємо запіканку. На дно глибокого дека викладаємо шар баклажанів. Зверху кладемо помідори.

Шаг №4

Потім половину капусти з перцем і трьом зверху сир. Поливаємо половиною соусу і знову викладаємо баклажани.

Шаг №5

Потім всі повторюємо: помідори, капуста з перцем, сир і соус. Трохи сиру ще зверху соусу. Ставимо запіканку з баклажанів в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин, поки сир зверху не зарум'яниться.

Шаг №6

Посипаємо запіканку зеленню і даємо їй трохи охолонути. Потім запіканку з баклажан ріжемо на шматочки.

Шаг №7

Готова запіканка з баклажанів. Приємного апетиту!

Вгору