Бабусин пиріг

9 8 40 хв. 60 хв.

Пиріг «як у бабусі» — солодкий, ароматний і дуже смачний!

Продукти
  • Цукор — 1 склянка
  • Маргарин — 250 г
  • Сметана — 0,5 ст. ложки
  • або Кефір — 0,5 ст. ложки
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 3,5 склянки, Сода — 0,5 ч. ложки
  • Оцет — 0,5 ч. ложки
  • Повидло — 0,5 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування бабусиного пирога.

Шаг №2

Як приготувати бабусин пиріг з повидлом:

Маргарин, цукровий пісок розтерти до однорідності.

Шаг №3

Соду погасити в оцті. Додати розчинену в оцті питну соду в тісто.

Шаг №4

Додати сметану або кефір, яйця.

Шаг №5

Просіяти борошно. У тісто додати просіяне пшеничне борошно, її беруть стільки, щоб масу можна було легко розім'яти рукою — приблизно 3 склянки.

Шаг №6

Відокремлюють невеликий шматочок тіста (приблизно третю частину). Грудочку тіста замісити покруче з рештою 0,5 склянками борошна і покласти в морозильну камеру на 20 хвилин.

Шаг №7

Включити духовку.

Тісто (залишивши невелику грудочку) рівномірно розподілити по всій поверхні дека або форми.

Шаг №8

Змастити тонким шаром варення (повидла, мармеладу або джему).

Шаг №9

Підморожений шматочок тесту на тертці з великими отворами натерти на пиріг з варенням.

Шаг №10

Випікати бабусин пиріг 20 хвилин при температурі близько 200 °С.

Вгору