Азу по-татарськи з тушонкою (в мультиварці)

11

Азу — страва татарської кухні, де гармонійно поєднуються шматочки яловичини і овочів. Якщо ви вирішили порадувати своїх домашніх азу по-татарськи, вам знадобиться чавунна каструля, казан або чудовий «чудо-горщик» — мультиварка, яка чудово справляється з приготуванням цієї страви. Ну а в умовах обмеженого часу вас виручить швидкий рецепт азу з тушонкою.

Продукти
  • Тушонка з яловичини — 1 банка
  • Картопля — 8 шт
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Часник — 5 зуб.
  • Огірки солоні — 3 шт.
  • Томатна паста — 30 грам
  • Олія оливкова
  • Лавровий лист — 3-4 шт.
  • Перець мелений
  • Сіль
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Очищені цибулини наріжте шматочками середнього розміру.

Шаг №3

Налийте в чашу мультиварки оливкову олію, викладіть порізану цибулю і увімкніть програму «Смаження».

Шаг №4

Поки цибуля буде обсмажуватися, нарубаєте кубиками очищену моркву.

Шаг №5

Потім викладіть її в каструлю, перемішайте і смажте овочі ще близько 10 хвилин.

Шаг №6

Почистіть картоплю і наріжте його смужками.

Шаг №7

Покладіть шматочки картоплі до обсмаженою цибулі і моркви.

Шаг №8

Перемішайте овочі і продовжуйте готувати їх в режимі «Смаження» протягом 15 хвилин.

Шаг №9

Солоні огірки поріжте кубиками приблизно такого ж розміру, що і моркву.

Шаг №10

Очищені зубчики часнику наріжте у вигляді тонких пластинок.

Шаг №11

Киньте часник в каструлю до смаженій картоплі.

Шаг №12

Потім додайте томатну пасту (за бажанням її можна замінити дрібно нарізаними свіжими помідорами).

Шаг №13

Влийте в каструлю 150 мл води, поперчіть і посоліть продукти, а після ретельно перемішайте.

Шаг №14

Закрийте кришку і включіть режим «Гасіння» на 30 хвилин.
У середині програми відкрийте мультиварку і викладіть в неї порізані солоні огірки, перемішайте вміст чаші і закрийте кришку.

Шаг №15

Ще через 10 хвилин покладіть в каструлю яловичу тушонку і додайте 2-3 лаврових листа.

Шаг №16

Знову перемішайте продукти, при необхідності підсолити, а потім закрийте кришку приладу і дочекайтеся закінчення програми.
Перед подачею посипте азу по-татарськи з тушонкою свіжою зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору