Азу по-татарськи

9

Азу - класичне блюдо татарської кухні, коріння якого йдуть у Стародавню Персію. Основні інгредієнти азу - скибочки м'яса (баранина, яловичина або конина) і тушковані овочі: солоні огірки, помідори. Зараз особливої строгості в рецептурі азу немає - можна використовувати практично будь-які продукти: картопля, морква, цибуля та ін. Не допускається тільки у татарському азу свинина. Я готую азу з яловичиною.

Продукти
  • М'якоть яловичини - 750 г
  • Помідори - 4 шт.
  • Огірки солоні - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Томатна паста - 1,5 ст. ложки
  • Лавровий лист
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування

Шаг №1

З цих продуктів можна приготувати азу по-татарськи.

Шаг №2

М'ясо помити і обсушити серветками. Порізати м'ясо невеликими прямокутними шматочками і обсмажити на сковороді на 2-х ст. ложках олії. Перекласти м'ясо в сотейник.

Шаг №3

Порізати цибулю кружечками і обсмажити на 1 ст. ложці олії. Додати в сотейник до м'яса. У сотейник додати води, щоб тільки покрила м'ясо з цибулею.

Шаг №4

Помідори обшпарити і зняти шкірку. Порізати невеликими кубиками помідори і викласти поверх м'яса в сотейник. Накрити сотейник кришкою і поставити на помірний вогонь. Тушкувати 40 хвилин.

Шаг №5

Огірки порізати дрібними кубиками. Перемішати їх з томатною пастою і додати в сотейник. Додати лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати ще 20 хвилин.
Подають, звичайно, азу з вареною картоплею.

Шаг №6

Приємного апетиту!

Вгору