Азу по-татарськи

7

Погода, по-осінньому холодна, і заміський багаття манить і тягне до себе, як магніт. Щоб поєднати приємне з корисним, я в черговий раз дістав казан і поставив на вогонь. Цього разу будемо пробувати азу по-татарськи - яловичину з солоними огірочками.

Продукти
  • Яловичина (м'якоть) - 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 шт.
  • Морква - 3-4 шт.
  • Томат-паста - 1 маленька баночка
  • Огірки солоні - 4-5 шт.
  • Кріп сушений - 1 ст. л.
  • Суміш перців - за смаком
  • Рослинна олія
Приготування

Як робити: Азу по-татарськи? Дуже просто читайте далі...

Якість м'яса кожен вибирає, виходячи з товщини гаманця, але в азу піде практично будь-яка частина корови. Просто треба буде трохи більше тушкувати на вогні.

Спеції в азу практично не потрібні (на мій смак) - там солоні огірки є спеціями. Кріп я просто люблю за тонкий аромат. У той раз під рукою був тільки сушений. Перець (п'ять сортів у млині) - за смаком/запахом. Причому запах важливіше :)

Покрокове приготування
1 Азу по-татарськи, шаг 1

Інгредієнтів для азу по-татарськи знадобиться мінімум: ніжне м'ясо, соковитий і солодкий ріпчаста цибулька, морква для хорошого зору, маленька баночка томат-пасти, солоні огірочки, спеції і рослинне масло.

:)
2 Азу по-татарськи, шаг 2

3 Азу по-татарськи, шаг 3

4 Азу по-татарськи, шаг 4

5 Азу по-татарськи, шаг 5

На сильний вогонь ставимо чавун і заливаємо масло. Розжарюємо його, щоб над рідиною з'явився димок. Це значить, що пора завантажувати моркву.
З неймовірною шипінням доводимо помаранчеві шматочки до готовності і замінюємо морквину на цибулю.

6 Азу по-татарськи, шаг 6

Колечка в лічені секунди стають золотистими. Виймаємо овоч...

7 Азу по-татарськи, шаг 7

І закладаємо м'ясо.

8 Азу по-татарськи, шаг 8

9 Азу по-татарськи, шаг 9

По готовності м'яса засипаємо спеції, кріп, додаємо томатну пасту.
Зверху вантажимо раніше підготовлені цибулю і моркву, попередньо порізані солоні огірочки.

10 Азу по-татарськи, шаг 10

Швидко, смачно, поживно.


якось так цього разу...

Вгору