Азу

13

Я приготував цю просту, але смачну страву, і покажу вам, як робиться справжнє татарське азу.

Продукти
  • М'ясо (яловичина або баранина) - 1 кг
  • Помідори - 4-5 шт. (великих, без шкірки) або пачка італійської пасати (500 г)
  • Огірки солоні бочкові (невеликі) - 6-8 шт.
  • Бульйон мясний (яловичий) - 700-800 мл
  • Масло топлене - 75-80 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Картопля середня - 7-8 шт
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок, яка подобається
  • Сіль - 1 чайна ложка або більше, за смаком
  • Перець чорний свіжозмелену - 0,5 чайної ложки
Покрокове приготування
1 Азу, шаг 1

Складові цієї страви: на передньому плані - яловичина (можна і з баранини, що на мій смак смачніше:), але було задано саме азу з яловичини - типу тут Родос, тут і стрибай), далі по сонцю - хреческие томати без шкіри, посічені, солоні огірки, власноруч вирощені і засолені, бульйон яловичий, досить міцний, розморожений з власних запасів, масло топлене власноруч, цибулю, картоплю і часник. І все!!
з цього простого набору продуктів робиться цимес міт конфеткус по імені азу! Зараз покажу як.

:)
2 Азу, шаг 2

М'ясо для азу треба нарізати брусочками розміром приблизно 2х4 см, а товщину я вибрав 1-1,5 см.

3 Азу, шаг 3

Розігрійте масло до високої температури в толстодонной каструлі і обсмажте м'ясо з усіх боків до коричневої скоринки. Не смажте відразу все м'ясо, кладіть невеликими порціями, щоб воно обсмажувалося, а не тушкувалося.

4 Азу, шаг 4

Наріжте цибулю чвертькільцями, ось так приблизно.

5 Азу, шаг 5

І обсмажте цибулю (масло! масло тільки топлене - інакше буде столовское рагу) до бурштинового кольору і прозорості.

6 Азу, шаг 6

Складіть в каструлю м'ясо, цибулю, залийте томатами, посоліть-поперчіть і варіть цю сместь недовго. Потім залийте все це бульйоном і
тушкуйте 40 хвилин на тихому вогні (пробуйте м'ясо, якщо недостатньо м'яке - збільшіть час).

7 Азу, шаг 7

Візьміть кілька огірків (я взяв 6 - але у мене маленькі, якщо брати бочкові, що зовсім непогано, то може бути і менше піде, очистіть їх від шкірки і наріжте смужками. Потушкуйте огірки в невеликій кількості бульйону хвилин 10-15.

8 Азу, шаг 8

Наріжте кубиками картоплю і теж обсмажте (масло топлене!) до золотистої скоринки, але витягніть її готової тільки наполовину (тобто з сырцой всередині).

9 Азу, шаг 9

Настав час додати в м'ясо, картоплю, огірки і все перемішати.
Поставте азу на тихий вогонь і тримати до повної готовності картоплі. Але можна і довше - я тримав близько години.

10 Азу, шаг 10

Коли будете подавати азу по-татарськи - робіть порції побільше, щоб два рази не вставати.:)
Наріжте часник, порвіть руками зелень - і їжте на здоров'я!

Вгору