Азу

14

Азу - страва традиційної татарської кухні. Готується азу по-татарськи зазвичай з обсмажених шматочків молодої яловичини, баранини або конини. Неодмінними складовими азу по-татарськи є молоде м'ясо, тушковані томати, смажену картоплю і мариновані огірочки.

Продукти
  • Телятина - 500-700 г
  • Червоний солодкий перець - 3-4 шт.
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Огірки мариновані огірки - 2 шт.
  • Борошно - 2-3 ст. л.
  • Томатне пюре - 1 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень петрушки - за смаком
  • Рослинна олія - за смаком
Покрокове приготування
1 Азу, шаг 1

Як приготувати азу по-татарськи:

М'ясо потрібно звільнити від плівок і нарізати невеликими брусочками. Тепер посипаємо м'ясо сіллю і перцем і обсмажуємо в розпеченому маслі до легкого золотинки. М'ясо потрібно залити 2-ма склянками води і опустити туди цілу цибулину. Обсмажене м'ясо потрібно гасити під кришкою приблизно 30 хв., потім видалити цибулину.

:)
2 Азу, шаг 2

Солодкий перець необхідно очистити і нарізати соломкою. Відправляємо його тушкуватися разом з м'ясом ще на 10 хв.

3 Азу, шаг 3

Помідор потрібно обшпарити окропом і зняти шкірку. Помідор дрібно рубаємо і тушкуємо разом з м'ясом і перцем під кришкою 5-10 хв. Туди ж відправляємо дрібно рубаний часник.

4 Азу, шаг 4

Борошно потрібно обсмажити до світло-кремового кольору і остудити. Обсмажене борошно розвести в 150 мл охолодженої кип'яченої води, підсолюємо, додаємо цукор, томатне пюре. Отриманий бульйон приєднуємо до м'яса і овочів. Гарненько перемішуємо підливу до однорідності. Тушкуємо азу ще 5 хв.

5 Азу, шаг 5

Мариновані огірки ріжемо кружечками, відправляємо в підливу, накриваємо кришкою і знімаємо азу з вогню.

6 Азу, шаг 6

Азу обов'язково гарнируем смаженою картоплею і посипаємо рубаною зеленню.
Джерело: http://www.blog-pirog.ru

Вгору