Азу

9

Татарські страви завжди практичні, раціональні, доступні. Ось, наприклад, азу по-татарськи - зовсім звичайні продукти, мінімум спецій і приправ, а виходить - просто смакота!

Продукти
  • М'ясо (яловичина пожирніше) - 700 г
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт.
  • Огірки солоні (невеликі) - 2-3 шт.
  • Картопля - 1,5 кг
  • Масло рослинне - 3-4 ст. ложки
  • Часник - 1 головка
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Приготування

Як робити: Азу? Дуже просто читайте далі...

Азу можна готувати і з баранини і яловичини. Але, незважаючи на мою любов до баранині, я все ж віддаю перевагу саме азу з яловичини. На мій погляд, це найкраще м'ясо для такої страви. І м'ясо треба вибрати пожирніше, в цьому вся родзинка. Так, азу - досить жирне, важке блюдо. Але - воно таке. Якщо його приготувати більш легким, це вже буде не азу... Буде смачно, так, але - не те.

Покрокове приготування
1 Азу, шаг 1

Як приготувати азу з яловичини:

яловичину Нарізати великими шматками. Вимити, обсушити на серветці і обсмажити. На сковороду налити 1 ст. ложку масла. Це тільки для того, щоб змастити сковороду, м'ясо жирне, з нього натопиться жирок. Посолити і додати чорного перцю. Коли м'ясо зарум'яниться красивою скоринкою, перекласти його в керамічний горщик або в жаровню. Жир залишити в сковороді.

:)
2 Азу, шаг 2

Нарізати великими скибками картоплю... Нагадую про те, що його потрібно попередньо почистити і вимити (буває, навіть про це запитують).
У жирі, що залишився після смаження м'яса, обсмажити картоплю до напівготовності і красивої скоринки. Викласти в горщик, на м'ясо.

3 Азу, шаг 3

Далі - цибулю нарізати півкільцями, моркву - кружечками. Теж обсмажити, додавши в сковорідку трохи рослинного масла. Огірки нарізати тонкими смужками.

4 Азу, шаг 4

Перемішати і викласти овочі на картоплю. Солити азу потрібно обережно - огірки солоні. Перець - за смаком, хто як любить.
Коли м'ясо, картопля, овочі покладені в горщик - залити окропом так, щоб вода трохи прикрила закладку. В серединку «втопити» головку часнику.
Накрити щільно кришкою і поставити азу в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.

5 Азу, шаг 5

А ось вже готовий азу.
Приємного апетиту!

Вгору