Азіатський суп з локшиною удон

13 1

Суп з удоном і морепродуктів.

Продукти
  • Удон - 50 г
  • Креветка 16/20 - 1 шт.
  • Мідія на стулці - 1 шт.
  • Кальмар - 0,5 шт.
  • Корінь імбиру - 5 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Морква - 15 г
  • Зелень кінзи - за смаком
  • Соєвий соус - 15 мл
  • Соус табаско - за смаком
  • Шампіньйони - 0,5 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля зелена - за смаком
  • Кунжутне насіння
Приготування

Як робити: Азіатський суп з локшиною удон? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати азіатський суп з локшиною удон:

1. Тушку кальмара розрізати уздовж навпіл, видалити хорду, очистити від шкірки, зробити ножем надрізи вздовж і впоперек навскоси, але не прорізаючи наскрізь, інакше вони не згорнуться.

2. Моркву я нарізав тонкою соломкою, як і імбир. Часник подрібнив ножем.

3. У креветки видаляємо панцир і кишкову вену.

4. Варимо яйця пашот. Я використовую найпростіший спосіб. В глибокому ковшике закип'ятив воду, збавив вогонь до мінімуму, акуратно вилив у воду яйце, тримаючи руки в сантиметрі від поверхні води. І все, яєчко ціле, спокійно собі готується, пару хвилин. Потім дістаємо ложечкою з дірочками і переносимо на тарілку.

5. Гриби нарізаємо пластинками на всю довжину, і обсмажуємо з двох сторін.

6. У розігріту каструльку наливаємо олію, кидаємо імбир, моркву і часник. Перемішуємо, додаємо морепродукти, зелень кінзи, щіпку цукру.

7. Помішуючи, готуємо хвилину і вливаємо 130 мл курячого бульйону, соєвий соус і соус табаско гострий. Готуємо хвилини півтори і знімаємо з вогню.

8. На дно глибокої тарілки викладаємо зварений удон, зверху виливаємо наш суп, прикрашаємо грибами і яйцем, посипаємо зеленою цибулею, кунжутом. Для прикраси я ще додав дрібно нарізані смужки листа норі.

Азіатський суп з локшиною удон можна подавати. Приємного апетиту!

Покрокове приготування
1 Азіатський суп з локшиною удон, шаг 1

Варимо яйця пашот.

:)
2 Азіатський суп з локшиною удон, шаг 2

Надрізи на тушки кальмара.

Вгору