Азіатський суп з креветками та грибами

12

Азіатський суп з креветками готується на основі курячого бульйону, з додаванням стручкового зеленого горошку, грибів і садових бобів.

Продукти
  • Креветки великі нечищені — 320 г
  • Гриби шиітаке (рубані) — 230 г
  • Горошок зелений стручковий, цукровий — 1 склянка
  • Садовий боб (чищений) — 1 склянка
  • Цибуля зелена — 4 шт
  • Морква (різана тонкими скибочками) — 2 шт.
  • Олія рослинна — 2 ч. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 1 ст. л.
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Бульйон курячий — 400 р
  • Соус соєвий — 1 ст. л.
  • Перець чилі сушений (розкришений) — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Азіатський суп з креветками та грибами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати азіатський суп з креветками та грибами:

1. Якщо креветки заморожені, то їх треба розморозити, почистити, промити і висушити на паперовому рушнику. Відкласти в сторону.

2. Зелену цибулю порізати по діагоналі на шматочки розміром 2,5 див. Білу частину відкласти в сторону.

3. У великому сотейнику на середньому вогні розігріти олію, висипати білу частину зеленої цибулі, моркву і гриби, готувати, помішуючи, 5 хвилин. Додати імбир і часник, готувати ще 1 хвилину.

4. Налити в сотейник 2 склянки води, бульйон, додати боби, соєвий соус і червоний розкришений перець чилі. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою, варити суп 5 хвилин.

5. Додати в сотейник креветки і стручковий зелений горошок, готувати суп з креветками та грибами 2-3 хвилини.

Перед подачею азіатський суп з креветками та грибами посипати зеленою цибулею.

Вгору