азербацджанская булка

34 1 хв. 40 хв.

обережно

Продукти
  • Борошно - 500 г
  • Цукор - 130 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Яйце (в тісто - 1шт
  • на обмазку - 1шт) - 2 шт
  • Молоко - 175 мл
  • Дріжджі (сухі або 25г звичайних) - 2 ч. л.
  • Ванілін - 1 г
  • Сіль (щіпка)
Приготування

Як робити: азербацджанская булка? Дуже просто читайте далі...

Звичайні здобні булки, без посипання і з «таке».

Мої найулюбленіші!

Покрокове приготування

Шаг №1

Тісто готове, ще раз вимішуємо його щоб позбутися від бульбашок, і ділимо на 12 майбутніх булочок.
Я це роблю так: тісто навпіл (отримали 2 шматка), кожну частину ще навпіл (отримали 4 шматка) і ці 4 ділимо кожен на 3 частини - разом 12 шматочків-заготовочек.

Шаг №2

Приступаємо до формування гладких, красивих булочок.
Ось тут вже мені довелося попотіти, тримаючи в одній руці фотік, а інший намагаючись зобразити правильне формування...ну, да ладно, ви всі спритні кухарчуки, сподіваюся, зрозумієте мене.
Для початку робимо з шматочка тіста таку плошечку,

Шаг №3

Перевертаємо - і - ось вона, гладенька, рівненька лежить, чекає. А нехай чекає своїх подружок, ми їх швиденько накатаем!

Шаг №4

Деко (46см на 37см) вистилаємо пекарської папером і викладаємо 12 напівготових булочок. Напівготових - бо ще не випечених.

Шаг №5

Виймаємо з теплою духовки, дивимося... Відмінно підійшли! Розігріваємо духовку до 180-200С, булочки змащуємо взболтанным яйцем і отправлям випікатися на 25 хвилин до темно-коричневого кольору.
Уххххх!Гаряче!

Шаг №6

Ждемс, не накидываемся як божевільні, булочки повинні випустити пар, трохи охолонути - даємо їм 15 хвилин відпочити, наливаємо склянку молочка, а краще сільських вершків і... їмо, звичайно!

Вгору