Айран

2 20 хв. 360 хв.

Кисломолочний напій айран легко можна приготувати в домашніх умовах.

Продукти
  • Молоко незбиране — 220 г
  • Закваска (кефір) — 40 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Готують продукти для приготування айрану.

Шаг №2

Як приготувати айран в домашніх умовах:

Молоко доводять до кипіння.

Шаг №3

Потім охолоджують до кімнатної температури, додають закваску (кисле молоко, кефір).

Шаг №4

Розмішують, розливають у скляний або керамічний посуд, закривають кришкою.

Шаг №5

Витримують для дозрівання 5-6 годин. Готовий айран — щільний, желеподібний.

Шаг №6

Айран домашній готовий. Приємного апетиту.

Вгору