Артишоки, фаршировані по-сицилійськи

10 4 40 хв. 60 хв.

Якщо ви знайдете свіжі цільні артишоки, то зможете приготувати це апетитне блюдо!!! Рецепт від моєї свекрухи.

Продукти
  • Артишоки - 6 шт
  • Яйця - 2 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Вино або бульйон - 150 мл
  • Для начинки:
  • Ковбаса, сир - 300-400 г
  • Панірувальні сухарі - 1-2 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Родзинки несолодкий - 1 ст. л.
  • Кедрові горішки - 1 ст. л.
Покрокове приготування
1 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 1

Артишоки потрібно очистити від зовнішніх жорстких листя, обрізати ніжки і обрізати верхню частину квітки.

:)
2 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 2

Кожен артишок розрізати навпіл, вирізати внутрішню борідку і упевнитися в тому, що не залишилося колючок. На фото: зліва - половинка цілісна, праворуч - підготовлена.

3 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 3

Підготовлені артишоки скроплюємо соком лимона або покласти в миску з підкисленою водою, щоб не потемніли.

4 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 4

Готуємо начинку. Залишки ковбаси і сиру ріжемо дрібними кубиками, додаємо панірувальні сухарі, яйце.

5 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 5

За бажанням можна додати трохи родзинок і кедрових горішків. Все перемішуємо до однорідної маси.

6 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 6

Начиняємо кожну половинку артишоків підготовленим фаршем. Притискаємо начинку щільненько.

7 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 7

У мисці збиваємо яйце з сіллю.

8 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 8

Кожну начинену половинку поливаємо збитим яйцем

9 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 9

І відразу опускаємо в розігріте масло на сковороді, фаршем вниз. Обсмажуємо.

10 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 10

Потім перевертаємо половинки і обсмажуємо з іншого боку.

11 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 11

Вливаємо біле сухе вино або бульйон. Тут затесався перчик, так як начинки було забагато. Тушкуємо під закритою кришкою до готовності (близько 20 хвилин).

12 Артишоки, фаршировані по-сицилійськи, шаг 12

Приємного апетиту!

Вгору