Ароматна качка

13

Знайшла рецепт, трохи під себе перекроїла.... я ще ніколи не їла такої смачної качки!!!!!!!!!!!! Я в шоці, експерт в захваті!!!

Продукти
  • - Тушка качки (з розрахунку приблизно на 2 кг, моя була 1,8 кг)
  • - 6 великих часточок часнику
  • - 8-9 гілочок чебрецю
  • - 30-40 г вершкового масла
  • - 1 середня цибулина
  • - 50 мл сухого білого вина
  • - близько 100 мл курячого бульйону (або трохи менше, я з кубика робила)
  • - 3-4 ст. ложки рідкого меду
  • - 3-4 ст.ложки коньяку або бренді
  • - 1 ч.л.перечной суміші (можна більше)
  • - сіль
Приготування

Як робити: Ароматна качка? Дуже просто читайте далі...

Приготування качки в пакеті:

- У ступці розтерти часник + 6 гілочок чебрецю + перцева суміш + трохи дрібної солі до майже однорідної маси;

- Підготовлену тушку натерти зовні і зсередини коньяком,зробити надрізи, нашпигувати часниково-трав'яною сумішшю, трохи (!!!) посипати дрібною сіллю. Якщо до тушки додаються печінка, серце та інші частини ви готуєте качку з потрухами, то їх теж трохи бризнути коньяком, покласти всередину тушки, кинути трохи часничку і підсолити. Всередину тушки покласти залишився чебрець,щільно загорнути качку в харчову плівку і прибрати в холодильник на добу;

- Зняти плівку, обмазати качку 1-2 ложками меду, покласти качку в пакет для запікання. Пакет краще всього брати з рулону, відрізати потрібну довжину, закрити нещільно з двох сторін, покласти у форму для запікання з решіткою і поставити в духовку на 15-20 хвилин на 220 градусів;

- Зменшити вогонь до 190 градусів і запікати качку в пакеті в духовці приблизно з розрахунку 1 год на 1 кг м'яса. Кожні 15-20 хвилин качку акуратно перевертати так, щоб вона сама «поливала» соком. Моя качка не відразу дала багато соку, тому, щоб вона не пригоріла, мені довелося приблизно через 20 хвилин підлити в пакет ложки 2-3 рослинного масла;

- Робимо соус: Цибулю нарізати дрібно + вершкове масло в невелику сковорідку, прикрити кришкою і на невеликому вогні тушкувати до м'якості цибулі. Додати вино + бульйон + 1-2 ст.л.меда + трохи солі. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні хвилин 10. Моя порада: спочатку покладіть 1 ложку меду і спробуйте майже готовий соус. Якщо вам здасться мало солодощі - додайте ще;

- Подрібнити соус в блендері до однорідної маси (або протерти через ситечко);

- Готову качку розрізати на частини і подавати з соусом.

Вгору