Вірменська страва «Хохо» (гусак тушкований з гранатом)

3

Використовується всього 3 продукту, але Хохо - блюдо дуже смачне. Гусяче м'ясо тушковане з гранатом набуває дуже приємний смак. Покроковий фото-рецепт вірменського м'ясної страви з гранатом.

Продукти
  • Гуска - 10 шматочків
  • Цибуля - 7 шт. (я брала 3 шт. маленького розміру і 4 шт. великого)
  • Гранат - 3 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати гусака з гранатом по-вірменськи:

Розкласти шматки гусака в сковороді. Додати зовсім трохи гарячої води і накрити хвилини на 3 кришкою. Далі прибрати кришку і смажити до золотистої скоринки. Масло не треба використовувати, оскільки м'ясо гусака виділяє жир.
Після того, як м'ясо посмажили, потрібно додати спочатку 1 склянку гарячої води і накрити кришкою. (А взагалі, після того, як посмажили м'ясо, краще прибрати з вогню і тільки хвилин через 5-10 додати гарячу воду і поставити на вогонь.) Потім поступово перевіряти - якщо м'ясо ще не готове, то додати ще гарячу воду і закрити кришкою.

Шаг №2

В окрему сковороду додати трохи соняшникової олії і 3 ст. л. жиру гусака (те, що виділяється під час смаження).

Шаг №3

Додати цибулю, нарізану півкільцями. Постійно потрібно перемішувати до напівготовності. В принципі, цибулю повинен залишитися білого кольору.

Шаг №4

Коли відчуєте, що м'ясо майже готове, потрібно додати цибулю. Сіль за смаком. (Не треба сіль додавати на початку. А м'ясо буде жорстке.)

Шаг №5

Перемішати і закрити кришкою. Я сама цибуля не люблю і зазвичай не їм. Але тут, під кінець цибулю розчиняється, майже не видно.)

Шаг №6

Почистити гранат.

Шаг №7

А гранат потрібно додати в самому кінці. Коли м'ясо вже готове. Додати гранат, перемішати, закрити кришкою і варити гусака з гранатом ще хвилин 5. І все. Хохо готове) Гранат надає чудовий смак.
Приємного апетиту!)

Вгору