Кавуни консервовані

5 30 хв. 30 хв.

Кавун - ягода приголомшлива. Поділюся з вами рецептом консервації цього дива природи.

Продукти
  • Кавун - 2 шт.
  • Для розсолу (на 3-літровий бутель):
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Лимонна кислота - 1 ч. л.
  • Аспірин - 3 таблетки
Приготування

Як робити: Кавуни консервовані? Дуже просто читайте далі...

Вам знадобляться:

Закаточна машинка

Бутлі 3-літрові - 2 шт.

Кришки - 2 шт.

Обробна дошка

Сода

Покрокове приготування
1 Кавуни консервовані, шаг 1

Ось такий красень-кавун.

:)
2 Кавуни консервовані, шаг 2

Як зробити кавуни консервовані:

Кавун помити, розрізати на порційні шматочки.

3 Кавуни консервовані, шаг 3

Помити з содою бутель. Покласти в бутель шматочки кавуна.
Закип'ятити чайник. Прямо в бутель насипати сіль, цукор, лимонну кислоту і аспірин.

4 Кавуни консервовані, шаг 4

Прокип'ятити кришки закаточні. В бутель налити крутий окріп повільно. Закатати, перевернути і укутати кавуни консервовані до повного охолодження.

5 Кавуни консервовані, шаг 5

Кавуни консервовані готові. Ось такі вийшли запаси на зиму.

Вгору