Кавунове варення ( з м'якоті )

3

Дивовижне варення з м'якоті кавуна — смакота!

Продукти
  • Кавун (м'якоть) — 400 г
  • Цукор — 800 г
  • Вода — 0,5-0,75 склянки
  • Лимон — 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для кавунового варення з м'якоті.

Шаг №2

Як приготувати варення з м'якоті кавуна:

Розрізати кавун на шматки без насіння (насіння вийняти), очистити від шкірки.

Шматки повинні бути розміром приблизно з половину сірникової коробки.

Шаг №3

Долити воду (0,25 склянки) і варити на плиті до розм'якшення шматків (при слабкому кипінні). У мене на це пішло 45 хвилин.

Шаг №4

Натерти цедру лимона, видавити сік.

Шаг №5

Частина цукру ( 400 г ) всипати в кавуни.

Шаг №6

З іншого — приготувати сироп (із решти води та соку лимонів).

Шаг №7

Цедру лимонів ввести в кавунову масу.

Шаг №8

Залити сироп у кавун, варити варення з м'якоті кавуна на легкому вогні, обсипаючи цукром, до готовності (загущення сиропу), 30-40 хвилин.

Шаг №9

Кавунове варення з м'якоті готово.

Вгору