Аранчини з м'ясом і сиром, з соусом араб'ята

16

Рисові кульки в паніровці, з м'ясом і сиром, з томатним соусом.

Продукти
  • Для різотто: Рис арборіо — 70 г
  • Сир пармезан — 10 г, Вино біле — 20 г
  • Спеції
  • Петрушка
  • Для соусу араб'ята:
  • Помідор — 100 г, Томат-паста — 1 ч. л.
  • Цибуля — 40 г
  • Часник — 1 зуб.
  • Сіль
  • Перець
  • Орегано
  • Петрушка
  • Цукор — 1 ч. л. (без гірки)
  • Для начинки:
  • Сир будь — 10 г
  • Фарш м'ясний (свинина/яловичина) — 50 р
  • Томат паста — 1 ч. л.
  • Цибуля — 20 г
  • Морква — 10 г
  • Сіль
  • Перець
  • Коріандр
  • Петрушка
Приготування

Як робити: Аранчини з м'ясом і сиром, з соусом араб'ята? Дуже просто читайте далі...

1. З рису готуємо класичне різотто. Для цього обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, потім всипаємо рис, готуємо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо трохи білого вина, выпариваем, і, підливаючи воду, готуємо до готовності, помішуючи. В кінці солимо, перчимо, додаємо пармезан, січену петрушку, яйце, перемішуємо і викладаємо на тарілку в пласт, товщиною близько 1 см.

2. Для начинки нарізаємо цибулю і моркву дрібним кубиком, обсмажуємо. Додаємо фарш, розминаємо його ретельно. Через пару хвилин додаємо томатну пасту. Вона потрібна для того, щоб маса не розсипалася. Те ж саме рекомендую робити, коли готуєте м'ясну начинку для млинців. В кінці додаємо мелений коріандр, сіль, перець, трохи води.

3. Для соусу араб'ята нарізаємо цибулю дрібними кубиками, обсмажуємо його на суміші оливкової і вершкового масел. Додаємо рубаний часник. Помідор ошпарюємо окропом, очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиком, і відправляємо до обсмаженою овочам, додавши томат-пасту. Додаємо орегано, петрушку, сіль, перець, цукор, табаско за смаком, трохи води. Тушкуємо трохи — і соус готовий.

4. Остиглий рис розподіляємо по долоні, укладаємо на рис трохи фаршу, кубик сиру, і закриваємо в кулю. Якщо треба, то додаємо ще рису. В руках надаємо форму кулі, міцно формуючи. Далі обвалюємо в борошні, в яйці і в сухарях. Я використовував сухарі панко, вони мені завжди більше імпонують. Вони жовті, а не бліді, як більшість. І великі, що дає якусь «кошлатість». Готові аранчини я не смажив у фритюрі, як це прийнято. Адже хлібні крихти вбирають жир, а він хіба нам потрібен?! Я вирішила їх запекти в духовці. Запікав 10 хвилин при 200 градусах.

Приємного апетиту!

Вгору