Англійський крем

5 2 40 хв. 40 хв.

Англійська крем — це варіація заварного крему. Пропоную рецепт англійської крему для мікрохвильової печі.

Продукти
  • Жовток яєчний — 5 шт
  • Молоко — 1 стакан, Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 5 г
  • або Ванільна паличка — 0,5 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування англійської крему.

Шаг №2

Як приготувати англійський крем:

У молоко додати ваніль.

Шаг №3

Жовтки відокремити, змішати з цукром.

Шаг №4

Ретельно збити жовтки з цукром, поки не побіліють.

Шаг №5

Окремо закип'ятити в мікрохвильовій печі молоко з ваніллю (приблизно за 1,5-2 хв. при повній потужності).

Шаг №6

Поступово і обережно змішати молоко зі збитими жовтками. Для цього спочатку додати в яєчну суміш по 1-2 ст. л молока, а потім, коли приблизно половина молока буде введена, акуратно влити решту молока.

Шаг №7

Отриману масу прогрівати близько 45 сек. при повній потужності, перемішуючи через 15-25 сек., до загустіння. Не кип'ятити! Поверхню крему повинна бути гладкою.

Шаг №8

Після прогрівання помішувати крем, поки не застигне, щоб на поверхні не утворилася кірка.

Шаг №9

Розкласти крем в келихи.
Примітка. Англійський крем можна використовувати для прошарку тортів, а також для приготування фруктових десертів.

Вгору