Ананасовий пиріг з фісташками

9

Пиріг готується з листкового тіста. Начинка — ананас і фісташки.

Продукти
  • Тісто листкове (розморожене) — 500 г
  • Ананас, м'якоть — 1 кг
  • Фісташки — 120 г
  • Печиво савоярді — 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Цукор — 70 г
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Ананасовий пиріг з фісташками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати ананасовий пиріг з фісташками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Підготувати круглу жаростійку форму діаметром 30 див.

2. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло, додати 50 г цукру і лимонний сік, готувати, помішуючи, до золотистого кольору. Потім додати в сковороду нарізану дрібними шматочками ананас і готувати ще приблизно 10 хвилин.

3. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і розкачати два кола діаметром 33 див. Одне коло тіста викласти у форму, краї добре розподілити по бортику. Зробити проколи вилкою по всій поверхні коржа.

4. У чаші кухонного процесора подрібнити фісташки, печиво і цукор, що залишився, посипати цією сумішшю корж у формі, а зверху викласти ананас.

5. Залишився коло тесту порізати смужками однакової ширини і викласти їх на ананасову основу у вигляді решітки (див. фото).

6. Злегка збити яйце, змастити їм смужки тіста, посипати ананасовий пиріг цукровою пудрою. Помістити форму в розігріту духовку, випікати ананасовий пиріг близько 20 хвилин, до золотистого кольору.

Вгору