Американський салат зі шпинатом і індичкою

6 60 хв.

Цей салат можу запропонувати на святкову вечерю, а також тим, хто стежить за своєю фігурою.

Продукти
  • Філе індички (куряче філе) - 300 г
  • або копчене філе індички (копчена куряча грудка) - 150 г
  • Шпинат свіжий - 150 г
  • Помідори черрі - 10-12 шт.
  • або звичайні помідори - 2 шт.
  • Огірок свіжий - 1 шт.
  • Яблуко свіже - 1 шт.
  • Лимонний сік - 1-2 ч. ложки
  • Кунжут - 20 р.
  • Оливкова олія - 20 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Каррі - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Філе індички (або курки) помити. Викласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, посолити. Варити на невеликому вогні до готовності (близько 30 хвилин).

Шаг №2

Відварене філе охолодити, порвати руками.

Шаг №3

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти філе, обсмажити на середньому вогні до рум'яного кольору (2-3 хвилини), посолити, додати спеції. Перемішати. Зняти з вогню. (Якщо використовується в салаті копчене філе, то нарізати соломкою.)

Шаг №4

Огірок вимити, нарізати півкільцями.

Шаг №5

Шпинат помити, порвати листя на шматочки або нарізати соломкою.

Шаг №6

Свіже яблуко помити, почистити від шкірки і насіння. Нарізати на кубики. Скропити лимонним соком.

Шаг №7

Помідори черрі нарізати на 4 частини (або звичайні помідори нарізати часточками).

Шаг №8

Нагрівати на невеликому вогні суху сковороду, викласти насіння кунжуту. Смажити, помішуючи, до рум'яного кольору, 1-2 хвилини.

Шаг №9

Поєднати в мисці всі інгредієнти. Посипати кунжутом. Посолити. Заправити оливковою (іншим рослинним) маслом. Перемішати.

Шаг №10

Американський салат зі шпинатом і індичкою готовий.
Приємного апетиту!

Вгору