Абхазька Аджика

6

Я аджику роблю не як заготовки на зиму, а на кожен день. Тому зелень кладу свіжу і банки не стерилизую, а просто обдаю окропом. Зберігаю в холодильнику. Пишу, як це у мене...

Продукти
  • Перець червоний гострий - 1300 г
  • Часник - 60 г
  • Горіхи волоські - 1 склянка
  • Кінза свіжа - 1 пучок
  • Сіль велика - 1 ст. л. з гіркою
  • Базилік сухий - 1 ч. л.
  • Рукавички - обов'язково!!!!!
Приготування

Як робити: Абхазька Аджика? Дуже просто читайте далі...

...Я зрозуміла, що аджику треба готувати з 1,5-2 кг перцю, а не з 10 кг за один раз. Огірки закривати по 2-3 баночки за раз, а не паритися весь день на кухні при 35С спеки! І тоді це буде в задоволення!!! І тоді це буде подобатись!!

Покрокове приготування

Шаг №1

Як робити абхазьку аджику:

Перець очистити від насіння. Скласти у велику миску, залити теплою водою 32-36 градусів. Придавити кришкою, залишити на 1 годину.
(Я замачила всього один раз, щоб перчики набралися водички, більше замочувати не стала щоб уникнути зменшення гостроти перцю.)

Шаг №2

У миску комбайна покласти горіхи, зелень, сіль, часник.

Шаг №3

Через годину злити воду з перцю. Додати в миску процесора.

Шаг №4

Подрібнити (можна прокрутити через м'ясорубку).

Шаг №5

Розкласти суху аджику по-абхазьки по банках. Поставити в холодильник.

Шаг №6

Аджику абхазьку з горіхом можна використовувати або подавати до гарячого з томатним соусом.

Шаг №7

Шаг №8

Вгору