Аджика (1)

9

Аджика — гостра приправа з червоного перцю, який перетирається з сіллю, часником і прянощами. Традиційна аджика з помідор не готується, але існують рецепти домашнього, гострого (або не дуже) червоного соусу, який ми називаємо аджика. На зиму робиться чудова домашня аджика і з морквою, і з яблуками, і з хріном. Є приготування аджики сирої і вареної. Пропонуємо рецепт вареної аджики з антоновкой на зиму.

Продукти
  • Помідори — 2,5 кг
  • Яблуко (антонівка) — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Перець солодкий — 1 кг
  • Цукор — 1 склянка
  • Олія соняшникова — 1 склянка
  • Перець стручковий гіркий — 3 стручки (за смаком
  • Часник подрібнений — 200 г
  • Сіль — 2 ст. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Аджика (1)? Дуже просто читайте далі...

Гіркого перцю в аджику з антоновкой можна покласти більше або менше (за смаком). Вихід аджики — 4,5 літра.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для аджики на зиму з яблуками перед вами.

Шаг №2

Як приготувати аджику з антоновкой:

Перець вимити, розрізати на 4 частини, очистити від насіння.

Шаг №3

Помідори вимити, розрізати навпіл, вирізати зелений стрижень.

Шаг №4

Яблука вимити, розрізати на 4 частини, очистити від насіння і шкірки.

Шаг №5

Часник очистити.

Шаг №6

Морква очистити, вимити.

Шаг №7

Пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою помідори, яблука, моркву і солодкий перець. Окремо пропустити часник і гіркий перець.

Шаг №8

Все перемішати. Миску поставити на вогонь, довести до кипіння. Всю цю масу прокип'ятити 1 годину на невеликому вогні.

Шаг №9

Після кип'ятіння додати цукор, соняшникова олія, гіркий перець, часник і сіль. Не кип'ятити, лише довести до кипіння.
Аджика з яблуками на зиму готова. Приємного апетиту!

Вгору