Ачма

6

Ачма з сиром.

Продукти
  • Яйця — 5 шт
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Вода — 250 мл
  • Борошно — 800 г
  • Сулугуні — 250 г
  • Бринза — 250 г
  • Масло вершкове — 250 г
Приготування

Як робити: Ачма? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати ачму з сиром:

1. Яйця солимо, злегка збиваємо віночком, додаємо воду і поступово вводимо просіяне борошно. Замішуємо тісто, не липнущее до рук. Ділимо тісто на 9 шматків. Кожен скачуємо в кулю, накриваємо рушником і даємо відпочити годину.

2. Потім кожен шар тіста розкачуємо в невелику коржик і складаємо один на одного, добре припудривая борошном, накриваємо рушником.

3. Тепер начинка. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці. Сир натираємо на крупній тертці і, якщо треба, солимо.

4. Я використовував прямокутний лист. Перший і останній шари не відварюємо. Перший пласт тіста розкачуємо в прямокутник і далі переносимо його на кисті рук, розтягуємо на вазі, поки не стане тонше папери. Рватися тісто не буде, бо ми йому давали відпочити. Розтягнутий пласт тіста кладемо на деко, чіпляючи краю за борти. Тобто він не стосується дна і висить. Змащуємо її маслом.

5. Наступний лист так само розтягуємо, кидаємо в окріп на 30 секунд. Витягуємо шумівкою і промиваємо під проточною водою. Укладаємо на наш перший шар тіста, змащуємо маслом.

6. Далі діємо аналогічним способом, тільки кожен шар пересипаємо сиром і поливаємо олією. Хтось кладе сир тільки в середину, один раз. Але я так не роблю. Я хочу, щоб сир був максимально скрізь. Останній пласт тіста розтягуємо в руках, і закриваємо їм нашу майбутню ачму.

7. Змащуємо верх яйцем і розрізаємо на порції. Запікаємо ачму з сиром в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Ачма з сиром готова. Приємного апетиту!

Вгору