Абрикосове варення з запашним перцем

6

Рецепт абрикосового варення у мене особливий, з чорним... запашним перцем! Не вірите — читайте далі. Рецепт варення з абрикосів дуже простий!

Продукти
  • Абрикоси — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • (у мене фрукти були дуже стиглі, тому цукру я використовувала рівно наполовину менше)
  • Сік одного лимона
  • Вода — 200 мл
  • Перець духмяний — 5 горошин
  • Бренді (за бажанням)
Приготування

Як робити: Абрикосове варення з запашним перцем? Дуже просто читайте далі...

Зараз в Італії якраз сезон абрикосів — соковиті, ароматні, солодкі як мед. У минулі вихідні мені пощастило купити аж 6 кг цього стиглого помаранчевого щастя за прекрасною ціною, тому й буде, — і абрикосове варення, і абрикосовий пиріг, і просто абрикоси на десерт.

Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для абрикосового варення з запашним перцем.

Шаг №2

Як варити абрикосове варення з запашним перцем:

Абрикоси помити, розрізати на половинки, видалити кісточки, перекласти у велику каструлю з товстим дном.

Шаг №3

Влити воду, лимонний сік, додати духмяний перець і варити на повільному вогні 10-15 хвилин.

Шаг №4

Насипати цукор, добре розмішати, поки цукор не розчиниться, довести до кипіння, а потім варити абрикосове варення на повільному вогні 45 хвилин, поки половинки деяких абрикосів не розм'якшаться.

Шаг №5

Розкласти в стерилізовані банки, дати охолонути і прибрати абрикосове варення в холодильник. Я додаю зверху ще кілька крапель бренді — і для аромату, і для стерилізації.

Приємного апетиту! Buon appetito!

Вгору