Абрикосове варення половинками

2

Хочете взимку згадати щедре літо? А смачного варення до чаю? Як вам абрикосове? За цим рецептом виходять половинки цілі-цілісенькі, як мармеладкі.

Продукти
  • Абрикоси (без кісточок) — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати абрикосове варення половинками:

Абрикоси перебрати і добре промити, осушити.

Шаг №2

Ножем абрикоси розрізати навпіл по борозенці, вийняти кісточки.

Шаг №3

Викласти абрикоси в таз. Пересипати цукром. Залишити на 8-10 годин.

Шаг №4

Акуратно перемішати, поставити таз на вогонь. Довести абрикоси до кипіння на невеликому вогні. Зняти з вогню і залишити абрикосове варення половинками на 6-8 годин.

Шаг №5

Кришки прокип'ятити 5 хвилин.

Шаг №6

Добре промити з содою, будь-яким способом простерилізувати баночки. Наприклад, в мікрохвильовці.

Шаг №7

Таз з варенням поставити на вогонь. Довести до кипіння. Варити абрикосове варення половинками 5 хвилин на невеликому вогні.

Шаг №8

Варення розкласти в банки.

Шаг №9

Закатати варення стерильними кришками.
Абрикосове варення половинками готове
Приємного чаювання!

Вгору