Аб гош (баранина, томлена в молоці)

8

Аб гош - це страва з баранини, приготоване на повільному вогні злегка приправленому перцем молоці. М'ясо вийшло м'яким, ароматним, з перчинкою. Дуже смачно!

Продукти
  • Баранина - 400 г
  • Молоко - 1 л
  • Суміш перців - 1 ч. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Овочі, зелень, каррі (для подачі) - за смаком
Приготування

Як робити: Аб гош (баранина, томлена в молоці)? Дуже просто читайте далі...

Аб гош - це страва з баранини, приготоване на повільному вогні злегка приправленому перцем молоці. Так написано на багатьох кулінарних сайтах в кулінарних словниках, але рецепта я так і не знайшла, доводиться придумувати все самій.

Отже, я взяла 400 г баранини, нарізала невеликими шматочками, поклала її у вогнетривкий посуд, залила 1 літром холодного молока з перцем (1 ч. л. з гіркою суміші перців) і поставила на повільний вогонь у духовку (приблизно 70-80 градусів) на 6-7 годин.

За визначенням баранину варять в молоці, але я вирішила запекти, отаке томлене м'ясо вийшло.

По закінченні цього часу вийняла м'ясо, молоко злила в сковороду, додала сіль і столову ложку борошна і проварила до загущення на повільному вогні. Вийшов соус. Хоча напевно його їдять по-іншому, але мені так захотілося.

Подала з салатом зі свіжих овочів із зеленню і каррі.

Під час готування стояв неймовірний запах ...перців! М-м-м... М'ясо вийшло м'яким, ароматним, з перчинкою. Дуже смачно!

Вгору