Кулінарні новини

Тілапія зможе прогодувати мільйони людей в майбутньому

Тілапія зможе прогодувати мільйони людей в майбутньому

Тілапія - прісноводна риба родом з Африки, яку дуже легко розводити, як курку на птахофермах, за що вона і отримала назву «водна курка». Згідно зі звітом фахівців з Інституту світових ресурсів, тілапія могла б прогодувати мільйони людей в майбутньому і допомогти вирішити проблему світового голоду, очікуваного до 2050 року. На думку експертів, необхідно збільшити…

6 месяцев назад в 09:08 Читати далі

Мікрохвильова піч на USB

Мікрохвильова піч на USB

Лондонський дизайнер Стів Гейтс (Steve Gates) втілив у життя мрію тисяч офісних працівників, змушених обідати на робочому місці холодними бутербродами. Його винахід - мініатюрна мікрохвильова піч "Brainwave" дозволяє розігріти обід в будь-якому місці, де є комп'ютер або ноутбук. Гаджет підключається до комп'ютера через USB і за кілька хвилин розігріває сендвіч або контейнер…

6 месяцев назад в 09:08 Читати далі

Райдужний виноград - міф чи реальність

Райдужний виноград - міф чи реальність

Фотографії різнобарвного винограду за останній місяць з'явилися на безлічі веб-сайтів. Природно, користувачів цікавить, чи існує такий виноград насправді, або це плід уяви дизайнерів, які прекрасно володіють програмою Photoshop. Видання «Odditycentral», провівши розслідування, встановило, що райдужний виноград дійсно існує, але, на жаль, з'їсти його не вийде. Справа…

6 месяцев назад в 12:08 Читати далі

Прилад, здатний визначати температуру і свіжість продуктів

Прилад, здатний визначати температуру і свіжість продуктів

Індійський інженер Ваміс Крішна Муралідхаран (Vamsi Krishna Muralidharan) винайшов прилад, який робить їжу безпечніше. Гаджет під назвою «Ultimate Kitchen Assistant» (Кращий помічник на кухні) має чутливі сенсори, що визначають свіжість сирих продуктів, а термометр-щуп вимірює температуру блюда і повідомляє про час готовності. Помічник не боїться води і спеки, його можна покласти…

6 месяцев назад в 12:08 Читати далі

Пробіотичні йогурти знижують тиск і захищають від хвороб серця

Пробіотичні йогурти знижують тиск і захищають від хвороб серця

Вчені з Інституту охорони здоров'я Гріффіта і Медичної школи в Австралії проаналізували дев'ять досліджень за участю більше 540 пацієнтів і виявили, що пробіотики, що містяться в йогурті, молоці та сирі, знижують високий кров'яний тиск. Тільки для досягнення сприятливого ефекту їх потрібно вживати не менше 8 тижнів. При цьому пробіотики з декількома видами…

6 месяцев назад в 14:08 Читати далі

Вгору